Pilot project in Timișoara

Timisoara Refugee Art Fest 2017

În cadrul proiectului NICER, 15 tineri refugiați și 15 non tineri – refugiați, cu vârsta cuprinsă între 9 si 26 de ani, vin împreună pentru a crea prin arta o călătorie comuna pentru a descoperi ceea ce înseamnă identiatea atât pentru migranti dar petnru români. Atelierele de artă includ teatru forum, muzica, film, pictura si instalatii artisticee. Atelierele se bazează pe 2 inițiative principale:

  1. O tabara de iarna si arta de 5 zile in zona Muntelui Mic din judetul Caras-Severin, in luna Februarie care va aduce impreuna cei 30 de participanți la 10 atelieruri de artă în doar 5 zile. Împreună cu profesorul de teatru, muzică și limba, participanții vor descoperi ce directie initiativa artistica va lua. De asemenea, activități recreative, cum ar fi iesiri la ski si zapada, petreceri interculturale, vizionari de film vor avea loc, pentru a crea legaturi sociale și de a recrea o micro societate în care migranții și localnicii lucrează împreună și descopera asemănări, nu diferențe.
  2. Ateliere săptămânale de artă: teatru forum, muzica, film, pictură și instalatii de arta in Timisoara.

Toate creatiile artistice vor fi prezentate in cadrul Timisoara Refugee Art Fest in Mai 2017. Festivalul va avea loc într-o clădire centrală abandonată, unde vom recrea mediul prin care refugiați trec pentru a ajunge în Europa. Instalatii de artă vor fi construite astfel încât toți participanții la festival sa poata experimenta călătoria refugiatilor (garduri vor fi puse în, bazine de apă, baricade, etc.). În timpul Festivalului, de asemenea, o expoziție de pictură va avea loc pe tematica migrației. produse alimentare internaționale vor fi gătite de către refugiații locali, într-o atitudine de responsabilitate socială si de a oferi comunitatii.

Personalul nostru este alcatuit din 4 persoane:

  1. Director de teatru: Victor Dragos, un tanar actor de teatru local, cu o diplomă universitară în teatru și experiență în teatru forum cu tinerii care apartin grupurilor vulnerabile din Timișoara. Victor este director artistic pentru toate atelierele, reunind toate inițiativele artistice, în același scop, rezultatul final va fi prezentat in cadrul Timisoara Refugee Art Fest in Mai 2017.
  2. Lector de interculturaliate si limba romana: Hussein Gamal, vine din Egipt, este casatorit cu o timisoreanca si este mediator intercultural pentru AIDRom, lucrează cu migranți începând cu 2014, prin activitati de traducere și crearea de punți de legătură între comunitatea românească și arabă. Hussein va preda limba română, elementele de bază despre interculturalism și mediază relația dintre grupurile de refugiați și non-refugiați.
  3. Profesor de Muzica: Tavi Horvath este o vocalist pentru trupa de muzică locală “Blazaj” din anul 1998. El este, de asemenea, un activist în proiecte sociale în Timisoara precum și organizator in festivaluri de muzică locale. Tavi va coordona atelierele de muzică și o să încerce să creeze o trupa de muzica, care va canta in cadrul festivalului de arta din Mai 2017.
  4. Profesor Pictura: Regina Damian este originara din Rusia, si este si ea migrant în Timișoara, are o diplomă universitara în artă. Ea este îndrăgostită de pictură și ii place să lucreze cu oamenii. Ea va coordona atelierele de pictură și de a crea o expoziție pentru festival.
  5. Coordonator AIDRom: Flavius Ilioni – Loga are studii în asistenta sociala și jurnalism, si lucrează în calitate de coordonator social, cu migranții in Timișoara din anul 2012. Flavius va avea grijă de logistica proiectului, în strânsă colaborare cu directorul artistic pentru organizarea celor 5 zile tabara de iarna arta precum si ateleierele și Festivalul de artă din Mai 2017.

Contacteaza-ne:

Victor Dragos: victor.dragos@gmail.com / 0721.832.722
Flavius Ilioni – LOGA: ilioni.flavius@yahoo.ro / 0757.049.902